۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۴:۱۳

رستمی در گفتگو با مهر:

محدودیت منابع مالی صندوق حمایت از توسعه کشاورزی همدان ارائه خدمات را کاهش داد

محدودیت منابع مالی صندوق حمایت از توسعه کشاورزی همدان ارائه خدمات را کاهش داد

همدان – خبرگزاری مهر: مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان گفت: ناچیز بودن منایع مالی صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان ارائه خدمات به بخش کشاورزی را محدود کرده است.

حسین رستمی در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار مهر با بیان اینکه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان همدان با هدف توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و با مشارکت 14 تشکل از تشکل های فعال در بخش و با سرمایه 530 میلیون ریالی تاسیس شد، افزود: طبق قانون، دولت موظف شده 49 درصد آورده سهم دولت در تشکیل و افزایش سرمایه صندوق را از محل فروش امکانات و واگذاری وزارت جهادکشاورزی و سازمان های تابعه تامین کند.

مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان با بیان اینکه دولت موظف شده قسمتی از منابع خود را برای افزایش سرمایه صندوق در چارچوب بودجه سالانه اختصاص دهد، افزود: تاکنون مبلغ 54 میلیارد و 115 میلیون و 860 هزار ریال به عنوان سهم دولت از سرمایه صندوق تامین و در اختیار قرار گرفته که با آورده تشکل ها به مبلغ 57 میلیارد و 991 میلیون و 380 هزار ریال شده است.

سرمایه در مقایسه با نیاز بخش توسعه کشاورزی بسیار ناچیز است

وی با بیان اینکه بر اساس قانون تاکنون مبلغ 112 میلیارد و 107 میلیون و 240 هزار ریال سرمایه کنونی صندوق است، گفت: تعداد سهامداران این صندوق در استان همدان نیز 109 تشکل است که این مبلغ سرمایه در مقایسه با نیاز بخش توسعه کشاورزی بسیار ناچیز است و ارائه خدمات را محدود کرده است.

وی ابراز داشت: انتظار می رود به خصوص با عنایت به اولویت بخش کشاورزی منابع بیشتری به صندوق کمک شود تا امکان توسعه خدمات فراهم شود.

رستمی در پاسخ به فعالیت های صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان در سال گذشته نیز گفت: در سال گذشته مبلغ 18 میلیارد و 700 میلیون و 550 هزار تومان تسهیلات به تشکل های سهامدار بدون تشریفات زائد و با حداقل سود و کارمزد سه یا چهار درصد و با تضامین ساده عمدتا شامل چک و سفته پرداخت شده است.

مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان افزود: جذب اعتبارات ملی به مبلغ سه میلیارد و 106 میلیون و 300 هزار تومان و افزایش سرمایه صندوق با مشارکت تشکل های بخش کشاورزی نیز از مبلغ 47 میلیارد ریال به مبلغ 112 میلیارد ریال رسیده است.

بانک سپه آمادگی خود را برای همکاری با صندوق اعلام کرد

وی در زمینه مشارکت در اجرای طرح های توسعه کشاورزی نیز با بیان اینکه برابر بند 16 قانون بودجه سال 90، فقط صندوق و بانک کشاورزی به عنوان عامل در مورد اعتبارات سال 90 صندوق توسعه ملی تعیین شده بودند، گفت: با توجه به اینکه صندوق منابع آزاد برای تلفیق نداشت و از طرف دیگر استفاده از منابع سایر بانک ها هم مهم بود، بانک سپه آمادگی خود را برای همکاری با صندوق اعلام کرد.

رستمی با بیان اینکه تفاهمنامه ها و دستورالعمل ها در سال گذشته تهیه و از طریق سازمان جهاد کشاورزی، طرح ها به صندوق معرفی شد، ابراز داشت: با اینکه سهمیه صندوق از اعتبار سال 90، مبلغ 23 و نیم میلیارد تومان تعیین شده بود، مبلغ هفت میلیارد تومان نیز مازاد بر آن طرح، پذیرش شد تا در صورت عدم امکان جذب توسط بعضی از متقاضیان، اعتبارات به سایر متقاضیان اختصاص یابد.

مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان در زمینه اعتبارات سال 91 نیز گفت: در مورد اعتبارات سال گذشته نیز، غیر از صندوق و بانک کشاورزی چند بانک دیگر نیز عاملیت داشتند و سهمیه صندوق نیز 9 و یک صدم میلیارد تومان بود که مبلغ 9 و هشت دهم میلیارد تومان طرح پذیرش و جهت گرفتن اعتبار از صندوق توسعه ملی به تهران ارسال شد و در حال پیگیری است.

وی عنوان داشت: مجموع سهمیه صندوق همدان از اعتبارات سال های 90 و 91 صندوق توسعه ملی، 23 و نیم میلیارد تومان بوده که این مبلغ 20 درصد کل اعتبار تخصیص داده شده به استان را شامل می شود.

طرح آبیاری تحت فشار برای استفاده بهینه از منابع آبهای زیرزمینی اجرا شد

رستمی در بخش دیگری از سخنانش د زمینه اجرای چند قرارداد عاملیت با سازمان جهاد کشاورزی نیز اظهار داشت: در این زمینه مهمترین قرارداد در خصوص آبیاری تحت فشار است که یکی از فعالیت های اثرگذاردر راستای اجرای سیاست های راهبردی ملی در جهت صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آب های زیرزمینی است که اهمیت ویژه ای دارد.

مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان افزود: این طرح در سطح وسیع و به دور از تشریفات زائد، سریع و صحیح توسط صندوق انجام شده که تجربه ای گرانبها در ارائه خدمات موثر به همه بهره برداران واجد شرایط اعم از سهامداران و غیرسهامداران محسوب می شود.

وی ادامه داد: در این رابطه طی یک سال گذشته 12 هزار و 397 هکتار با اعتباری بالغ بر 388 میلیارد و 377 میلیون ریال با کشاورزان عقد قرارداد شد و تا کنون 10 هزار و 939 هکتار از این میزان به صورت قطعی اجرا و خاتمه پیدا کرده و مابقی نیز در حال اجرا است.

رستمی ابراز داشت: این سطح از آبیاری تحت فشار با مشارکت صندوق اجرایی شد و در این زمینه نیز جهاد کشاورزی همدان رتبه نخست کشوری را حفظ کرده است.

17 تعاونی تولید موفق به اخذ تسهیلات تلفیقی شده اند

مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان همچنین در زمینه اعطای تسهیلات تلفیقی به شرکت های تعاونی تولید نیز گفت: تا کنون 17 تعاونی تولید موفق به اخذ این تسهیلات یارانه دار با 2 درصد کارمزد شده اند که همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به اجرای قرارداد عاملیت طرح تجهیز شرکت های مکانیزاسیون اشاره کرد و افزود: نتیجه این طرح حفظ رطوبت خاک، کاهش هزینه تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح بوده است.

قرارداد عاملیت طرح تجهیز شرکت های مکانیزاسیون اجرا شد

رسمتی با اشاره به اجرای قرارداد عاملیت طرح تجهیز شرکت های مکانیزاسیون نیز بیان داشت: با اجرای این قرارداد 67 دستگاه ماشین آلات و ادوات کشاورزی خریداری شده و در افزایش ضریب مکانیزاسیون که از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی است، موثر بوده است.

بخش کشاورزی احتیاج به ساز و کار ویژه برای تامین سرمایه دارد

مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان در زمینه برنامه های آتی این صندوق نیز با بیان اینکه سرمایه از عوامل تولید است، ابراز داشت: بخش کشاورزی با ویژگی های خاصی که دارد احتیاج به ساز و کار ویژه برای تامین سرمایه دارد که این ساز و کار به خوبی در صندوق پیش بینی شده و زیرساخت مناسبی دارد.

وی افزود: یکی از برنامه های صندوق افزایش سرمایه از مبلغ 11 و 2 دهم میلیراد به 220 میلیارد تومان طی پنج سال آینده است که از این طرق امکان توسعه و گسترش سطح خدمات صندوق و ایفای نقش محسوس در رفع نیاز مالی تولیدکنندگان بخش کشاورزی فراهم خواهد شد.

افزایش تعداد تشکل های سهامدار صندوق زا در برنامه است

رستمی، افزایش تعداد تشکل های سهامدار صندوق زا از دیگر برنامه های آتی عنوان داشت و افزود: در حال حاضر 108 تشکل سهامدار صندوق هستند که به تدریج کل تشکل ها که تعداد آنها 300 تشکل است سهامدار صندوق خواهند شد.

مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان همدان در پایان سخنانش گفت: گسترش فعالیت های بازرگانی در مواردی که خلا وجود دارد، پیگیری اجرای مفاد ماده 17 قانون افزایش بهره وری و مشارکت در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در بخش کشاورزی از دیگر برنامه های صندوق است.

کد خبر 2045587

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha